Hoe meer vogels aantrekken in de tuin

Als u een vogelliefhebber bent, wilt u misschien leren hoe u meer vogels in uw tuin kunt aantrekken. U kunt dit doen door zaaddragende planten, struiken en bomen te planten. U moet er echter ook voor zorgen dat uw tuin de perfecte habitat biedt voor deze vogels.

De meest voor de hand liggende manier om meer vogels aan te trekken is ze van voedsel te voorzien. Dit betekent dat u ze een verscheidenheid aan vogelvoeders en andere voedselbronnen aanbiedt. Ze van water voorzien is een andere belangrijke factor.

Een manier om dit te doen is het plaatsen van een vogelbad. Deze moeten minstens 10 meter van het huis staan. Controleer ze regelmatig. In de winter moeten ze verwarmd worden.

Een andere manier om meer vogels aan te trekken is het plaatsen van een fontein. Ze worden aangetrokken door het geluid van stromend water.

Sommige mensen kiezen ervoor om nestkastjes te bouwen. Deze moeten gemaakt zijn van dik hout, zodat ze jaren meegaan. Een keramische nestkast zal de tand des tijds niet doorstaan.

Je moet ook proberen een natuurlijke nestplaats na te bootsen. Dit levert meer op. Vogels zullen zich meer thuis voelen in een zo natuurlijk mogelijk nest.

Er is een ruime keuze aan boeken en websites online die u kunnen helpen bij uw vogelvriendelijke tuinieren. Beginnen kan eenvoudig zijn.

Een van de belangrijkste factoren is een goede plantenmix. Zaaddragende bloemen en bessenstruiken kunnen zeer aantrekkelijk zijn voor vogels. Probeer planten te vinden die inheems zijn in uw streek.